1. 1. Om dig
 2. 2. Signering

  Genom att klicka på "Gå vidare" godkänner du att dina personuppgifter hanteras och skyddas i enlighet med PuL samt Pensioneras allmänna villkor.

  Produkt Värde
  En månad Pensionera Premium 299 kr
  En gratis pensionsrådgivning 1 788 kr

   

  Vanliga frågor

  Om Pensionera

  Vad kostar er tjänst?

  Pensioneras grundtjänst är gratis! Genom att registrera dig på pensionera.se kommer vi att ge dig en översikt på vilka pengar du har, vart de är placerade samt ge dig en prognos på hur mycket pengar du kommer att få i pension, helt utan kostnad.

  Utöver gratistjänsten kan du också beställa digital rådgivning genom abonnemanget "Rekommendationer" eller köpa vår Premiumtjänst som dessutom innehåller ett rådgivningstillfälle med en av våra licensierade rådgivare per år.

  Rekommendationstjänsten kostar 150 kr / månad och Premiumtjänsten kostar 299 kr / månad. Grundtjänsten kommer alltid att vara gratis.

  Hur fungerar tjänsten?

  Efter att du har registrerat dig på Pensionera.se börjar vi hämta in innehav från de olika försäkringsbolagen. De har tre veckor på sig att svara, varefter vi sammanställer informationen så att du får en bra översikt över vart dina pengar är placerade, hur dina innehav har utveckats samt en prognos på vad du kommer få i pension.

  Utöver detta erbjuder vi rådgivning från våra Insuresec-licensierade rådgivare, övervakning av ditt kapital m.m.

  Ni påstår att ni är oberoende. Vad betyder det?

  Pensionera har inget egenintresse i att välja specifika försäkringsbolag eller leverantörer, varför vi alltid kommer vara digitala i våra val av leverantörer till våra kunder. Vi har också alla pensionsleverantörer på hela marknaden, så du kan vara säker på att de råd som du får genom oss verkligen representerar den bästa lösningen du kan få.

  Jag är intresserad av rådgivning

  Vi hjälper dig gärna med rådgivning för hur du kan förbättra din pension! Gå till kontakta oss och skicka oss ett meddelande så återkommer vi till dig så snart vi kan för att boka ett möte med dig, telefonmöte eller fysiskt möte.

  Notera att vi bara kan ge rådgivning till registrerade kunder med signerad fullmakt - annars kan vi inte se ditt innehav, och har därför inget rådgivningsunderlag.

  Jag är intresserad av att jobba hos er!

  Roligt att du vill jobba hos oss! Pensionera expanderar kraftigt, och vi söker alltid duktigt folk. Besök kontakta oss och fyll i ett meddelande så återkommer vi så snart som möjligt!

  Vilka behörigheter har era rådgivare?

  Alla rådgivare på Pensionera har teoretisk utbildning, såsom IFU-livdiplom, wassum-diplom, Swedsec-licens eller annan branchrelevant utbildning, minst tre till fem års brancherfarenhet samt Insuresec-certifiering.

  Jag har fått min sammanställning och är intresserad av att försöka förbättra min pension. Hjälp mig!

  Vi hjälper dig gärna med att se över din pension! Besök kontakta oss och skicka ett meddelande så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

  Fullmakt

  Vad innebär en fullmakt?

  Den fullmakten vi tar kallas för en förmedlingsfullmakt, och den krävs för att vi ska kunna flytta ditt pensionskapital. Notera dock att vi aldrig gör några som helst förändringar utan att först göra en rådgivning tillsammans med dig och med godkännande från dig för varje flytt - och det är bara ifall du vill använda vår förmedlingstjänst.

  Informationsfullmakt

  Ifall du hellre önskar fylla i en informationsfullmakt, kontakta oss så hjälper vi dig vidare! Notera att vi inte kan hjälpa dig med förbättringar utan en förmedlingsfullmakt, utan du får bara tillgång till din översikt. Du kan uppgradera till en förmedlingsfullmakt vid senare tillfälle ifall du önskar ta del av vår förmedlingstjänst.

  Jag har fyllt i fullmakten, men inte hört av er. Vad händer?

  Det tar cirka tre veckor för försäkringsbolagen att sammanställa dina innehav och skicka dem till oss. Så snart allt ditt innehav har inkommit kommer vi att kontakta dig och du kommer att kunna logga in för att se din sammanställning.

  Har ni någon uppsägningstid?

  Vissa abonnemang har bindningstid, och denna framgår då vid köp samt under sidan "Mina abonnemang" när du är inloggad, men Pensioneras kostnadsfria grundtjänst har ingen bidningstid. Du kan när som helst säga upp tjänsten och dra tillbaka din fullmakt till Pensionera.

  Jag vill säga upp min fullmakt.

  Tråkigt att du vill lämna oss! Kontakta vår kundtjänst under kontakta oss så hjälper vid dig att dra tillbaka din fullmakt.

  Tekniska frågor

  Jag har inget BankID

  Du kan signera fullmakten på papper och posta till oss. Notera att för att vi ska ha dina kontaktuppgifter måste du fortfarande ha genomfört en ansökan på vår hemsida. För att ladda ner en fullmakt, klicka här.

  Fullmakten ska skickas till:

  Pensionera Förmedling i Sverige AB
  Gumshornsgatan 7
  114 60 Stockholm

  Ett eller flera innehav jag har var inte med i min stammanställning. Varför inte?

  Det händer vid enstaka tillfällen att innehav saknas. Ifall du vet med dig att du har mer innehav än som visas under ditt innehav, kontakta oss så kan vi undersöka vad problemet beror på!

  Är er tjänst säker?

  Ja! Vi har samma säkerhetsrutiner som flera stora banker och gör stora ansträngningar för att skydda våra kunders data, inklusive månatliga s.k. pentester där säkerhetsfirmor undersöker Pensioneras datasystem för att se ifall några säkerhetshål kan hittas.

  Misslyckades

  Lyckades!

  Är du säker?

  Ja Nej